מדענים: נמצא חיסון מפני אלרגיה לאגוזים ובוטנים

אחרי 5 שנים של ניסויים בהשתתפות ילדים מתנדבים טוענים היום מדענים מקיימבריג': "מצאנו פורמולה חיסונית לטיפול באלרגיות לאגוזים"

אם נתחיל מהשורה התחתונה, מדובר במחקר שבסופו ילדים רגישים לבוטנים ולאגוזים הצליחו לאכול בוטנים מבלי לפתח תסמינים אלרגניים. כמה פשוט ככה מדהים.

LENA-BARDEN_2806481b
"הייתי סקרנית לדעת מה הטעם של בוטן", לנה ברדן (11), התנדבה להשתתף בניסוי (צילום: James Linsell-Clark/SWNS)

אלרגיה לאגוזים ובוטנים היא אחת האלרגיות הנפוצות והמסוכנות הקיימות כיום, אלרגנים האוכלים אפילו כמות מזערית של בוטנים, כמויות שאפילו לא קשורות למנה שהם אוכלים אבל קיימות בכלי המטבח או בפס הייצור של המפעל שמייצר את המזון שהם אוכלים, עלולות לגרום לנפיחות בכלי הנשימה, חנק ומוות.

במסגרת מחקר שפורסם בכתב-העת הרפואי Lancet, החוקרים במרכז למחקרים קליניים בבית החולים אדנבורק, קיימבריג' החליטו לנסות לגרום לגופם של  אלרגנים להתרגל לבוטנים "לאט לאט".

בדומה לחיסונים, כאשר נותנים לגוף כמות קטנה מאוד של הגורם המאיים, זה משמש אותו ללמידה של המערכת החיסונית ולאחר מכן, בחשיפה לכמויות גדולות יותר שלו, הגוף כבר יודע כיצד להתנהג.

99 ילדים בגילאי 7-16, שהתנדבו להשתתף בניסוי, קיבלו דוגמיות של אבקת חלבון בוטנים.

לאחר מכן הם הגדילו את המינון עוד ועוד במשך כחצי שנה עד שהילדים הצליחו לאכול בוטן שלם מבלי לפתח תסמיני אלרגיה.

84% מהמשתתפים הצליחו לאכול יותר מ-5 בוטנים ליום ויותר מ-50% הצליחו לאכול 10 בוטנים ליום. לנה ברדן, בת ה-11,  שהתנדבה להשתתף בניסוי אמרה לטלגרף הבריטי "בהתחלה חששתי נורא, שנאתי בוטנים, חשבתי שהם מגעילים ומוזרים, אבל הייתי מאוד סקרנית לדעת מה הטעם שלהם. בשנה שעברה טעמתי בוטנים לראשונה והיה לזה טעם נפלא, אני מרגישה  הרבה יותר בטוחה עכשיו

Share This:

כתיבת תגובה

Top