מה ילדים חושבים על מזון בריא?

עיריית ירושלים החלה בפרויקט 'תזונה בריאה' בגני הילדים בעיר במסגרתו מקבלים הילדים אוכל מופחת שומן ומלח המבוסס על דגנים מלאים, בשר לא מעובד, ירקות ופירות ולאחר הארוחה, הקטנטנים דירגו את המזונות לפי טעמם. אז מה חושבים ילדי הגן על אוכל בריא?

מה הציון של תפוח? ילדי הגנים בירושלים מדרגים את המאכלים הבריאים (אילוסטרציה)
מה הציון של תפוח? ילדי הגנים בירושלים מדרגים את המאכלים הבריאים (אילוסטרציה)

עיריית ירושלים ערכה סקר בקרב ילדי גני הילדים בעיר, בכדי לבחון את שביעות רצונם של הילדים מהמאכלים השונים בפרויקט התזונה הבריאה שיזמה לאחרונה העירייה.

במסגרת הפיילוט, מספקת העירייה ל-15 גני ילדים שנבחרו –  אוכל בריא ומזין מופחת שומן ומלח ומבוסס על דגנים מלאים, בשר לא מעובד, ירקות ופירות טריים.

בעיריית ירושלים פרסמו הודעה ובה נכתב כי "גני הילדים המשתתפים בפיילוט נמצאים מזה כחודש במעקב של גורמי מקצוע אחר הרגלי התזונה של ילדי הגן כדי לקבוע תפריט מיטבי שיספק תזונה מזינה לילדים מחד וערבה לחיכם מאידך". בעירייה מציינים כי "במקרה הצורך יתבצעו שינויים בתפריט המוגש, וכי הצלחתו של הפיילוט תביא להרחבתו לכלל גני הילדים בבירה".

במקום הראשון: קוסקוס מלא . במקום האחרון: קישואים

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, אוכל עם ילדי הגן (צילום: פלש 90)
ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, וסגניתו, רחל עזריה אוכלים עם ילדי הגן (צילום: פלש 90)

מי שחושב שילדים הם שופטים קלים טועה ומטעה. דירוג המאכלים לא זוכה אצלם לציון גבוה מ -8.5, את הציון 10 הם ככל הנראה שומרים לממתקים.

על פי דירוגי הילדים, מבין המאכלים זוכה הקוסקוס המלא מופחת השומן והמלח לציון הגבוה ביותרשהוא –  8.4, כאשר כמעט כל הילדים הסכימו לאכול אותו וציינו כי הוא טעים.

תבשיל העדשים קיבל את הציון 8, כאשר חלק מהילדים הביע ממנו התלהבות ואף ביקשו תוספת וחלק הסתייגו בשל חוסר היכרות עמו.

הירקות המבושלים, אשר שמשו כרוטב לקוסקוס זכו לציון 7.9,  ובניגוד לסגנון הלא בריא שקיבלו בעבר, הפעם אכלו רובם גם את הירקות ולא רק את הרוטב.

הגזר המבושל (7.6), הפתיתים המלאים (7.6), השוקיים (7.5), השעועית הירוקה (6.8), הקישואים ברוטב (6.6) ותפוחי האדמה האפויים (6.6) זכו לציוני הביניים. מנת נתחי ההודו זכתה לציון הנמוך ביותר בקרב הילדים, 5.9, כאשר מרבית הילדים סירבו לטעום אותה .

לאורך תקופת הפיילוט מתבצע מעקב יומיומי של גורמי מקצוע אחר תזונת הילדים, מתקבלים דיווחי הגננות וכן נשלח שאלון להורי הילדים שבו הם מתייחסים לתגובות ילדיהם לאוכל החדש.

ראש העיר ירושלים ניר ברקת ציין כי "הילדים הם הלקוחות שלנו וחשוב לנו שהאוכל שהם מקבלים יהיה גם בריא וגם טעים ולכן נמשיך לשתף אותם בקבלת ההחלטות. הצלחת הפרויקט תביא להרחבתו לכל גני הילדים בעיר". 

סגניתו של ברקת  רחל עזריה, אשר יזמה את הפרויקט ציינה כי "בשונה מאיך שאנחנו גדלנו, ילדינו אוכלים את הארוחה המרכזית שלהם בצהרון, ולא בבית. לכן הבנו שיש חשיבות גדולה לכך שהארוחה תהיה מזינה ובריאה, כיוון שמה שהילדים יאכלו היום, יקבע את הרגלי האכילה שלהם לכל החיים".

צפו: כמה סוכר ילדינו צורכים עד גיל 18 (באדיבות הפורום לאורח חיים בריא)

 

 

Share This:

כתיבת תגובה

Top