מדענים הקימו "פאב" במעבדה כדי לחקור הרגלי שתייה

מה הייתם עושים אם היו לכם 20 אלף יורו לבזבוזים? החוקרים באוניברסיטת סאות' בנק בלונדון השקיעה את הסכום הזה בהפיכת המעבדה השוממת שלה ל"פאב" בריטי לכל דבר, על מנת  לפענח את הסודות מאחורי הרגלי השתייה שלנו, ולמה  אנחנו מגזימים בשתייה? המתנדבים בניסוי הזה לא סבלו

פאב בריטי, אילוסטרציה
פאב בריטי, אילוסטרציה

החוקרים מאמינים שהמרת המעבדה לפאב, הופכת את החוויה של המתנדבים לאותנטיות יותר ובכך היא מייצרת להם תוצאות אמינות יותר. ד"ר טוני מוס, מנהל המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת סאות' בנק סיכם את הרעיון כשאמר לעיתון הטלגרף הבריטי "זה איפשהו באמצע בין להיות מסוגל לעשות את המחקר בעולם האמיתי, בבר, שבו יש לנו מעט מאוד שליטה על מה שקורה  – ובמעבדה, שהיא בועה שאינה מייצגת  את האופן שבו אנשים שותים בעולם האמיתי".

צפו בפאב-מעבדה (צילום: The Telegraph)

 

ד"ר טוני נוס, ששימש כ"ברמן" בניסוי, אמר "מה שאנחנו מנסים לעשות פה זה למעשה לנסות לצמצם את הפער בין מה שקורה בניסויים במעבדה ובין מה שקורה במציאות. משום שמה שקורה במעבדות בדרך כלל,  זה שאנחנו מייצרים סיטואציות לנחקרים שלנו, שהן בלתי מציאותיות לגמריי, יש הבדל מהותי בהרגלי השתייה של אנשים כשהם נמצאים בפאבים, מוקפים בתפאורה ה"נכונה" ובאנשים שהגיעו כדי לשתות, מאשר האופן שבו הם שותים אם איזה מדען שואל אותם אם הם רוצים לשתות עוד. במסגרת הניסוי, יצרנו לנבדקים תחושה של פאב, הם שתו בקלילות יתרה ולאחר מכן שיחקו במכונת מזל, כאשר לאחר ששתו, ניתן היה לראות שהם נוטלים סיכונים גדולים יותר ומהמרים באופן חופשי יותר מאשר לפני ששתו".

החוקרים ממש יצאו לקנות כל מה שצריך בשביל בר – כיסאות בר, משאבות בירה ומכונת מזל.  יש מיקרופונים ומצלמות נסתרות בכל פינה, כך שניתן לעקוב אחר תנועות האנשים שהתנדבו לשתות. חוקרי פסיכולוגיה משתמשים בסט כדי לבחון כמה אנשים שותים והאלכוהול ומהי ההשפעה של הסביבה, המעודדת שתייה, על המוח של האנשים.

 

 

Share This:

כתיבת תגובה

Top